Termeni și Condiții

1. DEFINIȚIA TERMENILOR

Termenii explicați în continuare se vor aplica vânzărilor de produse efectuate de către SC Elipso Design SRL, prin intermediul magazinului online www.ecarton.ro, către cumpărător. Termenii se explică astfel:

 • Vânzător: SC Elipso Design SRL reprezintă denumirea comercială a vânzătorului, persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J29/861/2007, având cod unic de înregistrare fiscală RO21495107, cu sediul social în Ploiești, Prahova.

 • Cumpărător: Orice persoană fizică, cu vârsta de minim 16 ani, sau juridică care efectuează o comandă pe site, fie prin crearea unui cont personal, fie prin comandă fără cont.

 • Site: Platforma de magazin online găzduită la adresa web www.ecarton.ro.

 • Utilizator: Persoana care accesează site-ul, în scopuri private sau profesionale și care acceptă termenii și condițiile prezentului website, îndeplinind în acest sens, toate cerințele procesului de înregistrare, sau un vizitator al site-ului care nu este înregistrat sau logat în cont.

 • Cont: Acea secțiune a site-ului în care orice cumpărător/vizitator își poate introduce datele de identificare, precum adresa de email și parola, cu ajutorul cărora poate, ulterior, transmite comenzi sau urmări statusul comenzilor plasate. Cumpărătorul este complet responsabil de acuratețea informațiilor introduse în această secțiune.

 • Lista de produse/Whishlist: Reprezintă acea secțiune a site-ului unde cumpărătorul poate introduce produsele pe care dorește să le vizualizeze sau să le urmărească în vederea unei achiziții și pe care le poate păstra în această listă sau șterge. Lista este salvată în secțiunea intitulată Whishlist, unde produsele pot rămâne până la o eventuală achiziție.

 • Coș de cumpărături: Acea secțiune din site unde cumpărătorul poate adăuga produse în vederea achiziției.

 • Produse: Orice bunuri sau servicii pe care Elipso Design SRL le listează pe site-ul web www.ecarton.ro pentru a fi furnizate cumpărătorului.

 • Contract: Înțelegerea încheiată la distanță între Cumpărător și Vânzător, în vederea îndeplinirii obligațiilor ce rezultă în urma plasării unei comenzi, pentru a furniza bunuri și servicii achiziționate. Contractul ia naștere în urma transmiterii unei comenzi pe site-ul vânzătorului și înseamnă comanda confirmată de către vânzător (confirmarea unei comenzi se poate face doar telefonic sau electronic), documentul pus la dispoziție de către vânzător stand la baza contractului. Notificarea primită de către cumpărător după efectuarea unei comenzi are rol informativ și nu reprezintă acceptarea comenzii. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea produselor comandate și va anunța de fiecare dată cumpărătorul, urmând ca aceștia să agreeze forma finală a comenzii. Un contract se consideră încheiat atunci când cumpărătorul primește notificarea de expediere a comenzii.

 • Conținut: Orice informație existentă pe site-ul vânzătorului, care poate fi accesată prin mijloace electronice (PC, mobil, tabletă), orice informare de tip email trimisă în scopuri de promovare sau aducere la cunoștință, informații legate de produse și tarifele practicate, informații legate de vânzător, informații comunicate în scris sau verbal de către angajații vânzătorului.

 • Document: Orice document emis către cumpărător, urmare a contractului ce ia naștere între părți, în urma plasării unei comenzi.

 • Tranzacție: Acea operațiune care se efectuează în urma unei vânzări și care poate lua forma unei încasări bănești, unui ramburs, unei plăți etc.

 • Campanii și comunicări de marketing: Orice acțiune de promovare efectuată în scop comercial, prin diferite mijloace, de ex., email, telefon, notificări etc., având un conținut tematic cu privire la produsele și serviciile furnizate de vânzător.

2. POLITICA DE VÂNZARE ÎN MEDIUL ONLINE

Comenzile pot fi plasate de orice vizitator al siteului. Cu toate acestea, Elipso Design SRL își rezervă dreptul de a restricționa accesul unui utilizator, dacă acțiunile sale pot prejudicia vânzătorul. Cumpărătorul poate solicita informații din partea vânzătorului, adresându-se în scris sau telefonic, folosind datele existente în secțiunea Contact.

Elipso Design SRL poate afișa pe site informații legate de produsele pe care le comercializează, poate publica acțiuni de promovare, prețuri speciale, poate oferi beneficii cu limită de timp sau își poate rezerva dreptul de a promova produse în limita stocului disponibil. Descrierea produselor aflate pe site, precum și imaginile, prezentările sau fișele tehnice nu constituie obligație contractuală a vânzătorului față de cumpărător, acestea fiind utilizate cu titlu de prezentare. Prețurile afișate pe site sunt exprimate în valuta locala (RON), în cazuri excepționale în care se afișează altă monedă, vom atrage atenția utilizatorului asupra aspectelor diferite.

După efectuarea plății, procesatorul de plăți va bloca automat suma pe contul clientului și o va direcționa către contul bancar al vânzătorului. În cazul comenzilor care nu pot fi livrate sau al restituirii contravalorii unei comenzi, returul banilor se va realiza în termen de 5 zile de informarea oficială a cumpărătorului. Atenție! Pentru tranzacțiile online, vânzătorul nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele comisioane suplimentare percepute de banca emitentă a cardului de pe care se efectuează plata.

După efectuarea unei achiziții, cumpărătorul va primi o solicitare pe emailul înscris în secțiunea de Cont, prin care i se va cere să transmită un review legat de experiența de cumpărare și de produsul achiziționat.

3. DREPTURI DE AUTOR ȘI MARCĂ ÎNREGISTRATĂ

Conținutul site-ului, incluzând, dar fără a se limita la texte, imagini, grafice, logo-uri, icoane de buton, clipuri audio, clipuri video, înregistrări audio, înregistrări video, fișiere de date și software, este proprietatea exclusivă a SC Elipso Design SRL și este protejat de legislația română și de dreptul internațional privind drepturile de autor și drepturile conexe.

Utilizatorii și vizitatorii site-ului nu au dreptul de a utiliza, reproduce, modifica, distribui, afișa, transmite, vânzare, licenția sau de a utiliza în altă manieră conținutul site-ului în orice alt scop decât cel expres permis prin prezentele Termeni și Condiții. Orice altă utilizare sau modificare a conținutului site-ului în orice alt scop decât cel expres permis de către SC Elipso Design SRL este interzisă.

4. CONFIDENȚIALITATEA INFORMAȚIILOR

Datele personale furnizate de cumpărător vor fi utilizate de SC Elipso Design SRL în scopul declarat al acestui site. Cumpărătorul este de acord ca datele sale personale să fie prelucrate de către SC Elipso Design SRL în scopul oferirii de informații despre oferte comerciale, promoții etc., în conformitate cu legislația română privind protecția datelor personale.

5. PLASAREA COMENZILOR

Cumpărătorii pot plasa comenzi pe site, prin adăugarea produselor dorite în coșul de cumpărături. Comanda poate fi finalizată după crearea unui cont pe site sau prin comandă fără cont. Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul confirmă faptul că a citit și acceptat Termenii și Condițiile, precum și Politica de Confidențialitate. Confirmarea comenzii se va realiza telefonic sau electronic.

6. CONFIRMAREA COMENZII

După plasarea comenzii, cumpărătorul va primi o notificare prin email sau telefon care confirmă recepționarea comenzii, dar aceasta nu reprezintă acceptarea comenzii. Confirmarea comenzii se va face telefonic sau electronic, în funcție de disponibilitatea produselor și alte detalii specifice comenzii. În cazul imposibilității de onorare a comenzii, cumpărătorul va fi informat în legătură cu aceasta.

7. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se va face în termenul menționat la plasarea comenzii și va fi comunicată cumpărătorului telefonic sau electronic. Termenul de livrare poate varia în funcție de disponibilitatea produselor, distanța de livrare, și alți factori specifici comenzii. Elipso Design SRL nu își asumă răspunderea pentru eventuale întârzieri datorate furnizorilor, serviciilor de curierat sau alte circumstanțe independente de voința sa.

8. PLATA PRODUSELOR

Prețurile produselor sunt cele afișate pe site la momentul plasării comenzii și se exprimă în RON. Plata produselor se va face online, prin intermediul cardului bancar sau prin alte metode de plată disponibile pe site. Plata poate fi realizată și prin OP (ordin de plată), în acest caz, comanda va fi procesată după confirmarea plății.

9. RETUR ȘI GARANȚIE

Cumpărătorul are dreptul de a returna produsele în termen de 14 zile de la primirea acestora, conform legislației în vigoare privind drepturile consumatorilor. În cazul produselor defecte sau nesatisfăcătoare, cumpărătorul are dreptul la înlocuire sau rambursarea sumelor plătite.

10. RECLAMAȚII ȘI SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Orice reclamații privind calitatea produselor sau nereguli în procesul de achiziție pot fi semnalate la departamentul de relații cu clienții, la adresa de email specificată pe site. Litigiile apărute între SC Elipso Design SRL și cumpărători se vor soluționa pe cale amiabilă, iar în cazul nerezolvării acestora, litigiile vor fi soluționate în instanțele judecătorești competente.

11. DISPOZIȚII FINALE

SC Elipso Design SRL își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestor Termeni și Condiții, fără o notificare prealabilă. Orice modificări ale Termenilor și Condițiilor vor fi aplicabile doar comenzilor plasate ulterior modificării.

12. CONTACT

SC Elipso Design SRL poate fi contactată la adresa de email specificată pe site sau la sediul social menționat în informațiile de contact.

Acești Termeni și Condiții sunt valabili începând cu data de 1 octombrie 2023